Psihološki razvoj

Takmičenje je ključna tačka u razvoju igrača. Ukoliko igrač zavoli takmičenje, postaje teniser za ceo život.

Međutim, pogrešno takmičarsko iskustvo može dovesti do toga da izgubimo igrača za stalno. Iz tog razloga, naš program obuhvata seriju takmičenja koja nam osiguravaju da će okruženje na terenu i oko njega biti u skladu sa potrebama deteta. Takođe, vodimo i roditelje kroz ovaj program kako bi bolje razumeli koji su zahtevi takmičenja i na koji način mogu da pomognu svojoj deci na njihovom putu razvoja.

MI želimo da inspirišemo male igrače da budu kao njihovi heroji. Kroz serije takmičenja omogućili smo im da uče o takmičenju i da osete njegovu draž.

Court warrior

Court warrior je suštinski deo Evolution Kids Tennis programa. Kroz učenje teniske igre mali igrači uče i veštine koje im pomažu da se nose za životnim izazovima na terenu kao i van njega. U edukaciji usmeravamo decu na učenje ponašanja koja će im pomoći da budu uspešna jer se na osnovu njega predviđa njihov krajnji rezultat.

Biti takmičarski nastrojen znači voleti borbu isto kao i pobedu. Kroz program učimo igrača da borbu vole više i od same pobede i da maksimalno uživa u izazovu meča i izazovu koji njegov protivnik stvara u meču.

Četiri načina ponašanja koja učimo i nagrađujemo decu da ih savladaju jesu:

POŠTOVANJE - TRENIRANJE - ISTRAŽIVANJE - TAKMIČENJE.

Učenjem ovih veština igrači i roditelji počinju da razumeju da igrač treba da bude poštovan, da radi naporno, da bude radoznao i da se nosi sa problemima.