Taktički razvoj

Evolution Kids Tennis program uči decu veštinama na način koji deca danas najbolje uče.

Zasnovan je na jedinstvenom setu taktičkih zadataka i podržan je savladavanjem tehnike koja omogućuje da dostizanje ovih zadataka postane realnost. Mali igrači pristupaju svakom zadatku sa velikim razumevanjem o igri i motivacijom koja inspiriše i čini da igranje tenisa bude uzbudljivo.

Kroz različite dimenzije terena i vrste loptica usmeravamo igrače na pravi nivo do dostizanja zadatka. Postignuti nivo igre ne mora uvek fiksno da bude vezan za uzrast i određenom vrstom loptica.

Nivoi EKT programa

EKT program je mnogo više od osnovne podele na Crveni, Narandžasti i Zeleni nivo.

Na prva tri nivoa deca uče zašto su na terenu. Počinju da razumeju suštinu igre i zadaci su usmereni na kontrolu i upravljanje lopticom kao ideja u osvajanju poena.

Kako deca kroz razvoj prelaze na više nivoe, 4. i 5., nivo veština je bolji i zadaci postaju zahtevniji. Uče da kontrolišu vreme kako bi loptica bila brža i savladavaju šablone taktike.

Tehnika postaje bolja i omogućuje da se sve ovo izvede na terenu. Kroz psihološku pripremu uče se fokusu i osećaju uživanje u teškim zahtevnim situacijama.

Pri tranziciji igre na ceo teren, igrači dobijaju više samopouzdanja i taktičke svesnosti. Zadaci su usmereni na protivnika, kako napasti njegove slabosti i odbraniti se od protivnikovog oružja i napada.

Kroz dalji razvoj i rast, rad na motoričkoj pripremi zauzima veću ulogu, a veštine i razumevanje igre postaju značajno naprednije.