EVOLUTION INTERNATIONAL TENNIS ACADEMY je kompletan razvojni put za edukaciju dece u tenisu, od dečijeg, preko juniorskog i sve do profesionalnog tenisa. Naši programi u potpunosti su prilagođeni deci. Kreirani su i organizovani prema načinu na koji se deca najbolje motivišu i uče, pri čemu se deca i aktivno druže sa svojim drugarima. Proces edukacije se odvija na najvišem svetskom nivou koji omogućuje našem timu igrača konstantno napredovanje. A kroz jedinstven program podrške, roditelji uvek znaju na kom nivou edukacije i razvoja se nalaze njihova deca.

Evolution programi obuhvataju:

• EVOLUTION KIDS TENNIS

• EVOLUTION PERFORMANCE TENNIS

Evolution Kids Tennis je kompletan program za teniski razvoj i edukaciju dece i namenjen je uzrastu od 6. do 10. godina. Kombinacija ekspertskih instrukcija omogućuje da mladi igrači razvijaju sve veštine koje su potrebne za postizanje odličnih rezultata. Program obuhvata razvoj taktičko-tehničkih, motoričkih i takmičarskih veština, nadzora vežbanja, kao i interesantnih aktivnosti i takmičenja.

Evolution Performance Tennis je kompletan program za teniski razvoj igrača takmičara uzrasta od 11. do 18. godina. Program obuhvata razvoj karakternih i takmičarskih osobina igrača, kao i tehničko-taktičkih veština.

EVOLUTION LETNJI TENISKI KAMP

Tokom leta, organizuje se i Letnji teniski kamp u prelepom ambijentu planine Zlatibor. Kamp okuplja mlade igrače i takmičare iz celog sveta. Sportski način života, druženje i različite aktivnosti u kampu su odličan način da mladi igrači usavrše svoje teniske veštine i pripreme se za nove izazove na terenu, kao i van njega.

Evolution kamp dublova

Evolution kamp dublova je timska igra u tenisu. Zahvaljujući poznavanju igre u parovima, igračima se pruža više mogućnosti u karijeri i životu. Tokom trajanja kampa, mladi igrači imaju priliku da savladaju osnovne i napredne veštine igre u parovima i stiču nova teniska iskustva.

Evolution programi stvaraju jedinstveno okruženje koje je usmereno na razvoj karaktera dece. Znamo da karijera jednog uspešnog sportiste podrazumeva mnogo napornih treninga, rada, zalaganja, truda i odricanja. I zbog toga je izuzetno važno da deca nauče da budu samostalna, da razmišljaju o svojim odlukama i posledicama koje one donose, kako u sportu, tako i u životu.

Da bi postigao odličan uspeh, sportista mora da bude mentalno jak, motivisan i da ima u sebi takmičarski duh. U kombinaciji sa pravilnim fizičkim pripremama i treninzima, deca razvijaju razne tehnike i taktike koje im pomažu da ostvare odlične rezultate na takmičenjima. Stručni tim trenera brine o svim razvojnim fazama mladih igrača. Istovremeno im pomažu da izgrade svoj karakter i da odrastaju u dobre ljude i uspešne sportiste.

Za decu je veoma važno da nauče i šta je pravo drugarstvo i solidarnost. Bitno je da znaju kako da prihvate poraze i kako da slave pobede, jer tenis nije samo takmičenje ko je bolji u bekhendu i forhendu, i ko je brži na terenu. Tenis je mnogo više od toga.