Kamp je namenjen igračima uzrasta od 6 do 18. godine. Program kampa predstavlja koncept programa EVOLUTION, a to je putovanje kroz tenis od dečijeg, preko juniorskog do profesionalnog tenisa. Kamp je namenjen za sve nivoe igrača i pruža mogućnost da igrači prepoznaju svoj potenicijal koji nisu negovali u prošlosti.

Bez obzira u koji program se igrač priključuje, svi igrači su deo jedinstvenog programa. Naša filozofija rada na prvom mestu stavlja osobu, zatim sportistu i teniskog igrača. Idući ovim redosledom razvoja uspevamo da omogućimo svakom igraču da razvije svoj tenis do savršenstva.

Svi naši igrači napravili su najbolje rezultate upravo posle kampa. Iz tog razloga toplo preporučujemo 14 dana boravka u kampu.

PROGRAM KAMPA

Program kampa kreirali smo tako da zadovolji sve potrebe igrača. Rad na terenu obuhvata davanje instrukcija, vežbanje, takmičenje, socijalizaciju, a tu je i podrška za Vas, roditelje.

Nastavni program kampa sastoji se od:

  • Evolution Kids Tennis program, za decu uzrasta do 10. godine,
  • Evolution Performance Tennis program za decu uzrasta od 11. do 18. godine.

Ovo je kompletan program za teniski razvoj dece. Programom smo obuhvatili razvoj taktičko-tehničkih elemenata igre, razvoj osnovne motorike i razvoj osnovnih psiholoških osobina neophodnih za uspešno igranje tenisa.

RAZVOJ TAKTIKE

Deca savladavanjem takičkih ideja za uspešno igranje tenisa, ujedno i razvijaju tehniku koja je neophodna za uspešnu igru. Nastavnim planom predviđen je rad na osnovnim taktičkim situacijama. Za razliku od ostalih programa, mi jednako vremena provodimo na razvoju svih elemenata igre.

MOTORIČKI RAZVOJ

Tenis je igra ekstremnih motoričkih i fizičkih aktivnosti. Znamo da je pre puberteta ključno razviti bazične kretne veštine koje će to podržati. Svakodnevno van terena, deca će usavršavati svoje motoričke veštine.

PSIHOLOŠKI RAZVOJ

Programom kroz podučavanje tenisa igračima razvijamo mentalne veštine koje su im potrebne da bi se nosili sa izazovima koje će im život poslati kako na terenu, tako i van njega. Četiri mentalne veštine, načina ponašanja koja nagrađujemo su:

POŠTOVANJE – TRENIRANJE – ISTRAŽIVANJE – TAKMIČENJE

Takmičenje je više od pukog udaranja loptice. Igrati tenis a ne takmičiti se je kao da učite jezik koji nikada nećete da govorite. Bez obzira na vaš nivo igranja i ako imate ambicije ka profesionalnom tenisu, EVOLUTION PERFORMANCE PROGRAM je pravi nastavni program.

Kroz program učimo igrače kako da razviju kako svoje KARAKTERNE, tako i TAKMIČARSKE OSOBINE, PAMETNU TAKTIKU i NAPREDNU TAKMIČARSKU TEHNIKU. Fantastična vest je da takmičarski tenis pruža priliku da igrač razvija i karakterne i takmičarske osobine.

RAZVOJ KARAKTERA

Vaše navike vas usmeravaju kako ćete se ponašati na terenu. Iz tog razloga EVOLUTION PERFORMANCE PROGRAM prednjači u stvranju vaših navika.
Tokom kampa pomažemo igračima da razviju lične karakterne osobine kao što su integritet, iskrenost, fair play.

PSIHOLOŠKI RAZVOJ – TAKMIČARSKE OSOBINE

Kroz treninge pomažemo igračima da razviju fokus, otpornost na nevolje, disciplinu. A to nije sve.

TAKTIČKI RAZVOJ

Učimo igrača kako da primeni pametna taktička rešenja u meču.

TEHNIČKI RAZVOJ

Igračima pomažemo da implementiraju biomehaničke principe u svoje udarce kako bi bili efikasni tokom igranja meča.