Uspeh pojedinca u sportu danas je nezamisliv bez dugogodišnjeg rada na polju fizičke pripreme.

Svaki pokret kao i svaki sport sadrži određene karakteristike po pitanju ispoljavanja fizičkih svojstava (brzine, snage, koordinacije, pokretljivosti, izdržljivosti...) i zahteva drugačiji pristup, plan i program treninga.

Opšta fizička priprema je preduslov za savladavanje i usavršavanje tehničkih elemenata određene sportske grane, a samim tim i za dostizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Cilj fizičke pripreme mladih sportista je da pravilnim izborom sredstava metoda i opterećenja, u zavisnosti od uzrasta, pola i nivoa pripremljenosti sportista obezbedi:

  • harmoničan i pravilan razvoj tela (prevencija posturalnih deformiteta),
  • stvaranje navika za sistematsko vežbanje i pravilnu ishranu,
  • razvoj fizičkih svojstava i fonda motoričkog znanja,
  • prevencija povreda,
  • stvaranje osnove za sportsku specijalizaciju,
  • i dostizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Fizička priprema naših igrača sprovodi se u partnerstvu sa klubom Vuveluda.

Klub malih i velikih sportista je osnovan 2000. godine od strane jednih od naših najboljih kondicionih trenera, Miljana i Zorana Grbovića. U svojim bogatim karijerama trenirali su najbolje sportiste, klupske ekipe i reprezentacije na svetu.

"Uvek su najviše pažnje posvećivali kvalitetu rada i zbog toga ih neizmerno cenim. Treninzi i atmosfera u njihovoj teretani je nesto nezaboravno. Pitajte, isto to će vam potvrditi Troicki, Zimonjić, Bozoljac i mnogi drugi. Grbovići su mi ulepsali detinjstvo."

NOVAK ĐOKOVIĆ

Programi koje sprovodimo u našem sportskom centru su: Fizička priprema profesionalnih sportista, Fizička priprema mladih sportista i Fitnes za decu.